Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g1867g1213kcal59.7g89.6g65.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton75g16kcal0.2g1.2g0g0.1g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g9g16kcal0.7g3g0.1g0g
Sinappi 19g25kcal0.8g2.6g1.1g0.3g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g28g17kcal0.8g4.2g0g0g
Tilli mauste19g3.2kcal0.3g0.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4032g2579kcal125g201.6g133.2g0.8g
Valittu annoskoko2016g1289kcal62.5g100.8g66.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna1008g645kcal31.3g50.4g33.3g0.2g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789