Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g2133g1387kcal68.3g102.4g74.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton85g18kcal0.3g1.4g0g0.1g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g11g18kcal0.9g3.4g0.1g0g
Sinappi 21g28kcal0.9g3g1.3g0.4g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g32g19kcal1g4.8g0g0g
Tilli mauste21g3.6kcal0.3g0.2g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4608g2947kcal143.4g230.4g152.6g1g
Valittu annoskoko2304g1474kcal71.7g115.2g76.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna1152g737kcal35.9g57.6g38.2g0.3g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789