Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g233g152kcal7.5g11.2g8.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton9g2kcal0g0.1g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g1.2g2kcal0.1g0.4g0g0g
Sinappi 2.3g3.1kcal0.1g0.3g0.1g0g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g3.5g2.1kcal0.1g0.5g0g0g
Tilli mauste2.3g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana504g323kcal15.6g25g16.6g0g
Valittu annoskoko252g161kcal7.8g12.5g8.3g0g
Annoskoko puolitettuna126g81kcal3.9g6.3g4.2g0g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789