Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g2400g1560kcal76.8g115.2g84g0g
Sitruunamehu, laimentamaton96g20kcal0.3g1.5g0g0.1g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g12g20kcal1g3.8g0.1g0g
Sinappi 24g32kcal1.1g3.4g1.4g0.4g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g36g22kcal1.1g5.4g0g0g
Tilli mauste24g4.1kcal0.3g0.2g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5184g3316kcal161.2g259g171.4g1g
Valittu annoskoko2592g1658kcal80.6g129.5g85.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna1296g829kcal40.3g64.8g42.9g0.3g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789