Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g2667g1733kcal85.3g128g93.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton107g22kcal0.3g1.7g0g0.1g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g13g23kcal1.1g4.3g0.1g0g
Sinappi 27g35kcal1.2g3.8g1.6g0.5g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g40g24kcal1.2g6g0g0g
Tilli mauste27g4.5kcal0.4g0.3g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5760g3684kcal179g288.2g190.4g1.2g
Valittu annoskoko2880g1842kcal89.5g144.1g95.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna1440g921kcal44.8g72.1g47.6g0.3g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789