Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g300g195kcal9.6g14.4g10.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton12g2.5kcal0g0.2g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g1.5g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Sinappi 3g3.9kcal0.1g0.4g0.2g0.1g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g4.5g2.7kcal0.1g0.7g0g0g
Tilli mauste3g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana648g414kcal19.8g32.4g21.4g0.2g
Valittu annoskoko324g207kcal9.9g16.2g10.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna162g104kcal5g8.1g5.4g0.1g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789