Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g600g390kcal19.2g28.8g21g0g
Sitruunamehu, laimentamaton24g5kcal0.1g0.4g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g3g5.1kcal0.2g1g0g0g
Sinappi 6g7.9kcal0.3g0.8g0.4g0.1g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g9g5.4kcal0.3g1.4g0g0g
Tilli mauste6g1kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1296g829kcal40.4g65g42.8g0.2g
Valittu annoskoko648g414kcal20.2g32.5g21.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna324g207kcal10.1g16.3g10.7g0.1g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789