Rapukeitto
3-4 annosta
Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa
Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia
Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.
Paloittele paprika.
Halkaise chili(t).
Poista siemenet.
Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.
Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.
Kuumenna keitto.
Mausta sitruunamehulla.
Tarkista maku.
Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.
Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.
Kuumenna, älä enää keitä.
Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.
Tarjoa patongin kanssa.
VINKKI
Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.
Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.
Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.
Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa
Eleventhstki