Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g150g168kcal31.6g0g4.5g0g
Peruna (vanha, kuorittu)270g222kcal4.9g47.5g0.3g2.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g60g17kcal0.4g3.6g0.1g1.5g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)21g5.7kcal0.3g1g0g0.4g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g3.3g9kcal0.5g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2208g844kcal75.4g104.6g11.4g9.2g
Valittu annoskoko1104g422kcal37.7g52.3g5.7g4.6g
Annoskoko puolitettuna552g211kcal18.9g26.2g2.9g2.3g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40934