Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g200g224kcal42.2g0g6g0g
Peruna (vanha, kuorittu)360g295kcal6.5g63.3g0.4g3.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g80g22kcal0.5g4.8g0.2g2g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.4g0.9kcal0g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g4.4g12kcal0.7g0.1g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2944g1125kcal100.6g139.4g15.4g12.2g
Valittu annoskoko1472g563kcal50.3g69.7g7.7g6.1g
Annoskoko puolitettuna736g281kcal25.2g34.9g3.9g3.1g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40934