Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g25g28kcal5.3g0g0.8g0g
Peruna (vanha, kuorittu)45g37kcal0.8g7.9g0g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g10g2.8kcal0.1g0.6g0g0.2g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g0.5g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana368g140kcal12.6g17.4g1.8g1.6g
Valittu annoskoko184g70kcal6.3g8.7g0.9g0.8g
Annoskoko puolitettuna92g35kcal3.2g4.4g0.5g0.4g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40934