Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g250g280kcal52.7g0g7.5g0g
Peruna (vanha, kuorittu)450g369kcal8.1g79.2g0.4g4.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g5.9g0.2g2.5g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.5g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)35g9kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g5.5g15kcal0.8g0.2g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3680g1406kcal125.6g174.4g19g15.2g
Valittu annoskoko1840g703kcal62.8g87.2g9.5g7.6g
Annoskoko puolitettuna920g352kcal31.4g43.6g4.8g3.8g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40934