Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g300g336kcal63.3g0g9g0g
Peruna (vanha, kuorittu)540g443kcal9.7g95g0.5g5.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g120g34kcal0.7g7.1g0.2g3g
Vesi1199g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.6g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g6.6g19kcal1g0.2g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4416g1687kcal150.6g209g22.6g18.2g
Valittu annoskoko2208g844kcal75.3g104.5g11.3g9.1g
Annoskoko puolitettuna1104g422kcal37.7g52.3g5.7g4.6g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40934