Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g350g392kcal73.8g0g10.5g0g
Peruna (vanha, kuorittu)630g517kcal11.3g110.8g0.6g6.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g140g39kcal0.8g8.3g0.3g3.5g
Vesi1399g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.7g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Sipuli (kuorittu)49g13kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g7.7g22kcal1.2g0.3g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5152g1968kcal175.6g244.2g26.6g21.2g
Valittu annoskoko2576g984kcal87.8g122.1g13.3g10.6g
Annoskoko puolitettuna1288g492kcal43.9g61.1g6.7g5.3g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40934