Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g400g448kcal84.4g0g12g0g
Peruna (vanha, kuorittu)720g591kcal13g126.7g0.7g7.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g160g45kcal1g9.5g0.3g4g
Vesi1599g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g8.8g25kcal1.3g0.3g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5888g2250kcal201g279g30.2g24.4g
Valittu annoskoko2944g1125kcal100.5g139.5g15.1g12.2g
Annoskoko puolitettuna1472g563kcal50.3g69.8g7.6g6.1g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40934