Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g450g504kcal94.9g0g13.5g0g
Peruna (vanha, kuorittu)810g665kcal14.6g142.5g0.8g8.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g180g50kcal1.1g10.7g0.4g4.5g
Vesi1799g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.9g2.1kcal0.1g0.3g0g0g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g10g28kcal1.5g0.3g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6624g2531kcal226g313.6g34.2g27.4g
Valittu annoskoko3312g1266kcal113g156.8g17.1g13.7g
Annoskoko puolitettuna1656g633kcal56.5g78.4g8.6g6.9g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40934