Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g500g560kcal105.4g0g15g0g
Peruna (vanha, kuorittu)900g739kcal16.2g158.3g0.9g9g
Porkkana, keskikokoinen 65g200g56kcal1.2g11.9g0.4g5g
Vesi1999g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1g2.3kcal0.1g0.4g0g0g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g11g31kcal1.6g0.4g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7360g2812kcal250.8g348.8g37.8g30.4g
Valittu annoskoko3680g1406kcal125.4g174.4g18.9g15.2g
Annoskoko puolitettuna1840g703kcal62.7g87.2g9.5g7.6g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40934