Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g100g112kcal21.1g0g3g0g
Peruna (vanha, kuorittu)180g148kcal3.2g31.7g0.2g1.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g40g11kcal0.2g2.4g0.1g1g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g2.2g6.2kcal0.3g0.1g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1472g563kcal50g70g7.6g6g
Valittu annoskoko736g281kcal25g35g3.8g3g
Annoskoko puolitettuna368g141kcal12.5g17.5g1.9g1.5g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.8g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=40934