Chili con carne

Ainekset:
- 1kg naudanlihaa (vaikka jauhelihaa, paistipaloja tai näiden sekoitusta)
- 250ml kuumaa kahvia
- 2 punasipulia
- 4-5 valkosipulinkynttä (tai 1 kynnetön)
- 2x400g tölkkiä kokonaisia tomaatteja tai murskaa (ilman lisättyä tomaattimehua)
- 1 minitölkki tomaattipyreetä
- 2 reilua kourallista aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuina (itse käytin kuivia, tuhdisti suolattuja, joten suolaa ei tarvinnut lisätä paljoa erikseen)
- 1,5rkl sokeria, mieluiten jotain tummaa
- 2 punaista paprikaa kuutioituna
- 400g+ kidneypapuja valutettuina
- oliiviöljyä
- 1-2tl juustokuminaa
- 1-2tl paprikajauhetta
- 1tl kuivattua oreganoa
- kanelia
- chilijauhetta tai tuoretta chiliä maun mukaan
- mustapippuria
- suolaa

Valmista kahvi.

Silppua sipulit ja paprikat (ja myöhempää käyttöä varten valkosipuli sekä aurinkokuivatut tomaatit).

Pane suurin patasi miedolle lämmölle ja lorauta sinne noin 2rkl oliiviöljyä, sitten pilkotut sipulit ja paprikat, juustokumina, oregano ja laakerinlehdet.

Paista 10 minuutin ajan niin, että sipulit ehtivät pehmetä sopivasti.

Lisää tämän jälkeen pieniksi pilkotut valkosipulit ja ripaus kanelia (todella varovasti!), chiliä tai tuoreet chilit paloiteltuina (maun mukaan) sekä mustapippuria.

Lisää tilkka kahvia, sekoita ja anna nesteen haihtua padasta.

Lisää sitten loput kahvit, tölkitetyt tomaatit, silputut aurinkokuivatut tomaatit sekä sokeri.

Kippaa lihat pataan ja heitä perään tujaus pippuria.

Huomaa:
1) Jos käytät paloina olevaa lihaa (esimerkiksi paistipaloja), leikkaa se ennen pataan laittoa noin 1cmx1cm kuutioiksi, jotta liha ehtii kypsyä mureaksi.

2) Jos käyttämäsi aurinkokuivatut tomaatit ovat vähäsuolaisia tai suolattomia, lisää tässä kohti myös suolaa (itse käytin niin suolaisia, että niitä teki pahaa syödä "raakana" - monet öljyssä säilötyt ovat paljon vähäsuolaisempia).

Anna hautua suurin piirtein parin-kolmen tunnin ajan kannen alla, silloin tällöin sekoitellen.

Jos kastikkeessa on paljon ylimääräistä nestettä, hauduta ilman kantta - jos kastike näyttää kuivuvan liikaa kasaan, lisää pari desiä vettä.

Tarkista välillä suola - lisää tarvittaessa suolaisia aurinkokuivattuja tomaatteja (suolaavat kastikkeen viiveellä) tai suolaa.

Lisää keittämisen loppuvaiheessa joukkoon pavut ja tomaattipyree ja jätä pata taas hautumaan noin puoleksi tunniksi.

Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Tarjoa esimerkiksi riisin ja ranskankerman kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 380 grammaa

Ei

Ei sanoi...

Tuotti ainakin meikäläisellä 2400g valmista tavaraa, josta sai 8kpl reilunkokoisia 300g annoksia.

maanantai 10.03.2014 klo 19:22

AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 625g954kcal120.6g0g52.5g0g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g156g2kcal0.5g0g0g0g
Oliiviöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g69g19kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g500g115kcal7g17g2g0g
Tomaattipyree, Pirkka13g10kcal0.4g2.4g0.1g0.1g
Aurinkokuivattu tomaatti, kuiva (Costco), annos 15g31g83kcal4.2g16.7g0g4.2g
Sokeri 11g46kcal0g11.2g0g0g
Paprika punainen 213g62kcal2g9.6g0.8g4g
Kidneypapu, suolaliemessä263g289kcal20.5g47.3g1.3g21g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3800g3475kcal312.6g215.8g148.6g61.2g
Valittu annoskoko1900g1738kcal156.3g107.9g74.3g30.6g
Annoskoko puolitettuna950g869kcal78.2g54g37.2g15.3g
Arvot/100g100g92kcal8.2g5.7g3.9g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=411813