Possupiirakka
350g pulled pork
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
grillimaustetta
TAI mitä tahansa maustetta, maun mukaan
Piirakkapohja:
250g maitorahkaa
1 muna
1/2 tl ruokasoodaa (tai 1 tl leivinjauhetta)
1 tl suolaa
1 dl täysjyväspelttijauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja, tai ruisjauhoja, tai kaurajauhoja, tai mitä jauhoja tahansa!)
(2 tl psylliumkuitua)
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita kaikki piirakkataikinan ainekset keskenään kulhossa.
Vuoraa piirakkavuoka (sellainen tavallisen kokoinen) leivinpaperilla ja kaada taikina siihen.
Levitä taikinaa niin, että sitä on reunoilla hieman paksummalti kuin keskellä.
Näin saat aikaan herkulliset piirakkamaiset reunat sen sijaan, että lopputulos näyttäisi pizzamaiselta lätyltä.
Painele maustetut possut lastalla sopivasti taikinan sisään.
Plöräytä maun mukaan sekaan bbq-kastiketta.
Heitä vuoka uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 155 grammaa
Niinuli