Ohraryynivelli

Keitä ohraryynivelli mieluiten haudutuskattilassa niin ei tarvitse pelätä pohjaanpalamista.

Laita kattilaan ensin desi vettä ja 0,75 desiä ryynejä.

Kiehuta kunnes vesi on suurin piirtein imeytynyt ryyneihin ja lisää sitten maito.

Anna vellin kypsyä haudutuskattilassa 2-3 tuntia, kunnes maidon väri alkaa muuttua rusehtavaksi.

Silloin velli alkaa olla valmista.

Lisää valmiiseen velliin suola ja syö nautiskellen :)

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 393 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ohraryyni raaka (Myllyn paras), annos 60g50g160kcal5.5g31.5g1g5.5g
Vesi67g0kcal0g0g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 666g226kcal20.4g32.6g0.7g0g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1572g771kcal51.8g128.2g3.4g11g
Valittu annoskoko786g385kcal25.9g64.1g1.7g5.5g
Annoskoko puolitettuna393g193kcal13g32.1g0.9g2.8g
Arvot/100g100g49kcal3.3g8.2g0.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=414065