Gluteeniton omenapiirakka (uunipellillinen)
PIIRAKKA:
------------
- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
- 5-6 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tai 100g leivontamargariinia tms. rasvaa
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 dl sokerijuurikaskuitua (ei pakollinen, mutta tuo piirakkaan kuituja, vahvemman rakenteen, ja vähentää hieman makeutta.)
TÄYTE:
-------
- 3-4 keskikokoista omenaa (erityisesti happamat omenat sopivat piirakkaan)
- kanelia
MURUSEOS:
--------------
- 1 dl sokeria
- 1 dl jauhoseosta
- leivontarasvaa
OHJE:
-------
Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään.
Sekoita erillisessä astiassa kuivat aineet keskenään (jauhot, sokeri, leivinjauhe, sokerijuurikaskuitu).
Ala lisätä kananmuna-sokeriseokseen vähitellen leivontarasvaa, kermaviiliä/ranskankermaa ja kuivien aineiden seosta.
Sekoita välillä.
Sekoita seos lopulta tasaiseksi.
Levitä leivinpaperi uuninpannulle ja kaada seos nuolijan avulla tasaiseksi kerrokseksi.
Käytä mieluiten syvää uuninpannua jos mahdollista, sillä leivinjauheen ansiosta piirakka kohoaa noin 2 cm + korkuiseksi.
Kuori omenat ja viipaloi ne. Lisää omenaviipaleet pohjan päälle.
Ripottele omenaviipaleiden päälle haluamasi määrä kanelia.
Tee muruseos sekoittamalla 1 dl sokeria ja 1 dl vehnäjauhoa.
Lisää vähitellen leivontarasvaa seuraten muruseoksen rakennetta, jotta seoksesta ei tulisi liian juoksevaa tai takertuvaa.
Kun muruseos on valmis, ripottele sitä tasaisesti piirakan päälle.
Paista 200 C noin 30 minuuttia.
Tarjoile vaikka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!
Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa
Nalanna