Kukkakaali-perunacurry
N. 7 kpl (500 g) perunaa
1 (700 g) kukkakaali
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 tomaatti
1 rkl öljyä
3 rkl currytahnaa
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 tlk (380 g) kikherneitä
1 limetin mehu
1 dl korianteria hienonnettuna
Vaihe 1
Kuori ja kuutioi perunat.
Irrota kukkakaalista suupalan kokoisia kukintoja ja pilko varsi kuutioiksi.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Paloittele tomaatti pieniksi kuutioiksi.
Vaihe 2
Kuumenna öljy pannulla, lisää pannulle currytahna ja kuutioidut perunat.
Kääntele perunoita pannulla ja lisää hetken kuluttua sipulit.
Kun sipulit ovat kuullottuneet ja perunat saaneet hieman väriä, lisää pannulle tomaattikuutiot.
Hauduta seosta muutaman minuutin ajan.
Vaihe 3
Lisää seuraavaksi kukkakaalit pannulle.
Sekoittele, jotta vihannekset eivät jää kiinni pannuun.
Lisää vesi ja suola.
Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
Sekoita joukkoon valutetut kikherneet ja jatka kypsentämistä, kunnes neste on haihtunut.
Purista joukkoon limetin mehu.
Vaihe 4
Siirrä pannu pois levyltä ja ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua korianteria.
Tarjoa lisäkkeenä tai kasvispääruokana turkkilaisen jogurtin kanssa.
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 442 grammaa
Superbr