Porkkana-linssikeitto
500 g porkkanoita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
pala tuoretta inkivääriä
1/2 tl kurkumaa
n. 5 dl kasvislientä (itsetekoista tietenkin!)
1 dl punaisia linssejä
2 dl kookosmaitoa
1. Pese, kuori, pilko porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynsi.
2. Kuullota sipulit ja porkkananpalat öljyssä.
3. Raasta joukkoon inkivääri.
4. Lisää kurkuma ja kasvisliemi.
5. Huuhtele linssit ja lisää keittoon.
6. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
7. Lisää kookosmaito.
8. Soseuta ja mausta.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa
Superbr