Vaalea sämpyläjauho kauraleipä hunajalla
1. Laita leivonta-astiaan 3dl noin kädenlämpöistä vettä (37-40°C).
2. Lisää pussilinen kuivahiivaa, 1 tl suolaa, 1 rkl hunajaa ja 1 rkl oliiviöljyä sekä 1 tl kokonaisia kuminansiemeniä.
3. Sekoita vahvalla ruokalusikalla tai kauhalla sekaan 2 dl kauraleseitä.
4. lisää n. 3 dl sämpyläjauhoja tai puolikarkeita vehnäjauhoja koko ajan lusikalla sekoittaen kunnes lusikka tuntuu liian hankalalta välineeltä sekoittamiseen.
5. putsaa lusikka sormin ja jatka sekoittamista yhdellä kädellä lisää n. 2,8 dl jauhoja (tai niin paljon että taikina alkaa irrota astiasta).
6. Ripottele 0,1 dl jauhoja taikinan päälle ja peitä astia pyyhkeellä.
Laita uuni 200°C ja odota 30-60 min taikinan nousemista.
7. Laita taikina leivinpaperin päälle pellille ja sitten uuniin n. 40 minuutiksi.
8. Leipä on valmis
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa
Itapiiri