Rahkatorttu (persikkaa sisällä)
Voitele tasapohjainen irtopohjavuoka, halk.
noin 25cm.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna vatkaten joukkoon.
lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Laita kylmään huilimaan täytteen teon ajaksi.
Viipaloi valutetut persikat ohuemmiksi siivuiksi.
Sekoita täytteen ainekset kermaa lukuunottamatta keskenään, sitruunasta mukaan myös raastettu kuori.
Levitä pohjan päälle persikkaviipaleet.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita se varoen muun täytteen joukkoon.
Kaada täyte persikoiden päälle.
Paista 50-60min. 175 asteessa.
Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen vuuan reunojen irroittamista ja lautaselle siirtelyä.
Säilytä jääkaapissa.
Persikat voi jättää pois tai korvata ne muulla mieleisellä.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa
Maumau