Timon lohikeitto
Kuori ja hienonna sipuli.
Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.
Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.
Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.
Kääntele juureksia muutama minuutti.
Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.
Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).
Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.
Poista lohifileestä nahka ja ruodot..
Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.
Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.
Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.
Tarjoa ruisleivän kera.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa
Peetee1