Bataatti-vuohenjuustorisotto

Kuori ja kuutioi bataatit.

Pane ne paistovuokaan, pirskota päälle öljyä, suolaa ja pippuria.

Paista 225 asteessa noin 20 min. Valmista risotto.

Keitä kasvisliemi.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää riisi ja kuullota hetki.

Lisää riisin joukkoon kasvislientä useammassa erässä niin, että edellinen liemi on ehtinyt aina imeytyä riisiin.

Seloita välillä.

Keitä seosta noin 20 min. Lisää joukkoon keittämisen loppuvaiheessa silputtu rosmariini, parmesaaniiraaste, pippuri ja bataattikutiot.

Ripottele vuohenjuusto pinnalle ja tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 498 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 1600g1295kcal25.1g269.3g0.8g48g
Oliiviöljy 84g743kcal0g0g84g0g
Risottoriisi (Risella), 60g850g2975kcal68g637.5g14.4g25.5g
Kasvisliemikuutio 44g134kcal4.2g5.9g10.3g0.7g
Parmesaani (Joku), annos 30g80g307kcal19.2g0g26.4g0g
Mascarpone gourmet (Rainbow), annos 50g120g240kcal3.7g32.4g11.2g0.7g
Vuohenjuusto kuutioina suolavedessä pirkka (Pirkka), annos 50g400g1080kcal56g4g92g0g
Vesi2800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11956g13548kcal352.4g1898.2g478.2g149.8g
Valittu annoskoko5978g6774kcal176.2g949.1g239.1g74.9g
Annoskoko puolitettuna2989g3387kcal88.1g474.6g119.6g37.5g
Arvot/100g100g113kcal2.9g15.9g4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=425251