Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)100g380kcal0.5g6.5g40g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g20g13kcal0.7g0g5g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 180g605kcal0g132.3g0g0g
Raparperi 300g101kcal2.1g16.5g0.3g4.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 20g67kcal0g16.3g0g0.3g
Valkuainen (100g)300g126kcal29.4g4.5g0.3g0g
Sokeri 213g863kcal0g212.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2265g4308kcal65.4g776.8g91.2g9g
Valittu annoskoko1133g2154kcal32.7g388.4g45.6g4.5g
Annoskoko puolitettuna566g1077kcal16.4g194.2g22.8g2.3g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=426311