Gluteeniton Raparperitorttu
Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.
jauhoseosta
3 rkl vettä
Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja
Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria
Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.
Lisää keltuainen.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.
Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.
Huuhdo ja paloittele raparperit.
Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.
Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.
Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.
Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.
Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.
Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa
Kuppikakku