Palestiinalainen keikausriisi
Leikkaa munakoisot 1 - 1,5 cm viipaleiksi ja ripottele pinnalle suolaa.
Itketä noin puoli tuntia ja pyyhi kuivaksi.
Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja paista viipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi.
Valuta talouspapaerin päällä.
Lisää valkosipuli samaan pannuun ja tarvittaessa lisää öljyä.
Lisää heti perään sipuli, kesäkurpitsa ja paprika ja paista muutama minuutti.
Lisää minuutin välein mausteet (2 tl baharat-mausteseosta, 1 tl kurkumaa), tomaattipyre ja silputtu tomaatti (4 kpl).
Paista 2 min ja mausta suolalla.
Kauho seos kulhoon.
Sulata voi pannussa ja paista ½ cm paksuiset perunaviipaleet voissa pehmeiksi ja kullanruskeiksi.
Asettele ne tasaiseksi kerrokseksi pannun pohjalle ja reunoille ja lado kerros munakoisoviipaleita päälle.
Lusikoi seuraavaksi kesäkurpitsa-paprikaseos varovasti tasaiseksi kerrokseksi päälle ja asette ylimmäksi tomaattiviipaleet (4 kpl tomaatti viipaloituna).
Sirottele riisi lopuksi tomaattiviipaleiden päälle samalla taputellen niin, että riisi täyttää paistoksen pinnassa olevat raot.
Kaada päälle kasvisliemi ja lisää tarvittaessa tilkka vettä - nesteen tulee ulottua juuri riisin yläpuolelle.
Peitä pannu foliolla, käännä lämpö alhaiseksi ja anna ruoan kypsyä 50 min - tunti eli kunnes riisi on kypsää.
Keikauta pohjapuoli ylöspäin tarjoiluvadille.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 591 grammaa
Ottiliana