Omena-couscous
Kuullota hienonnettu sipuli, valkosipuli, chili ja kuutioitu omena öljyssä.
Mausta inkivääritahnalla (1tl), suolalla (1/2tl), kardemummalla (1/2tl) ja kanelilla (1/2tl) sekä chilijauheella (1/4-1/2tl maun mukaan), mikäli käytät sitä tuoreen sijaan.
Kaada omenatäysmehu pannulle ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää joukkoon 3 dl couscousryynejä.
Ota kattila liedeltä ja anna hautua tiiviin kannen alla 5 minuuttia.
Sekoita couscous irtonaiseksi.
Viimeistele puolitetuilla viinirypäleillä ja hienonnetulla persiljalla.
(Viinirypäleet kannattaa laittaa erilliseen astiaan, jos aiot lämmittää couscousin myöhemmin.) Tarjoa heti esim broilerin, jogurttikastikkeen ja raikkaan vihreän salaatin kanssa.
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa
Th67