Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g180g1080kcal37.8g11.9g97.2g0g
Sokeri 180g731kcal0g179.8g0g0g
Voisarvi croissant 180g653kcal14.4g71.4g33.6g3.9g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 20g57kcal3.1g0g5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 180g618kcal18.3g126g2.2g6.3g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5g16kcal0.6g3g0.4g1.4g
Raparperi 600g202kcal4.1g33g0.6g8.4g
Sokeri 65g264kcal0g64.9g0g0g
Fariinisokeri105g426kcal0g104.9g0g0g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3280g8297kcal171.6g1198.8g289.2g40.2g
Valittu annoskoko1640g4149kcal85.8g599.4g144.6g20.1g
Annoskoko puolitettuna820g2074kcal42.9g299.7g72.3g10.1g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=428759