Lihapiirakat
Tämä resepti on muokattu Hellapoliisin ohjeesta.
Tee leipätaikina normaalisti.
Kohota.
Tee täyte: paista jauhis ja sipuli, lisää lihaliemessä keitetty, kypsä riisi.
Anna jäähtyä.
Sekoita täytteeseen raaka muna sidosaineeksi.
Mausta musta-, valko- ja maustepipureilla sekä suolalla.
Kauli n. ½cm paksuksi levyksi ja ota muotilla pyörylöitä.
Itsellä oli isohko, muovinen jälkkärikippo käytössä.
Laita täytettä pari rkl ja taita kaksinkerroin puolikuuksi.
Niistä reunat hyvin kiinni.
Kuumenna väh. 1litra ruokaöljyä kattilassa.
Merkitsin reseptiin vain 4dl öljyä, koska sen verran litrasta imeytyi paiston aikana.
Uppopaista öljyssä 1-2 kpl kerrallaan.
Laita valmiiden piirakoiden päälle pyyhe tai kaksi, että kuori pehmiää.
Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa
Maumau