Soijamakaronilaatikko Koskenlaskijalla
SOIJAMAKARONILAATIKKO
400 g tummia makaroneja
1 sipuli
3 valkosipulikynttä
öljyä paistamiseen
1½ dl tummaa soijarouhetta
3 dl vahvaa kasvislientä (3 dl vettä + kasvisliemikuutio)
(3-4 rkl tomaattipyreetä)
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl paprikajauhetta
1 ps Koskenlaskijamuruja tai 150 g Koskenlaskijaa
Munamaito:
5 dl maitoa
2 munaa
Pinnalle halutessa:
Tuoretta tomaattia ja basilikaa
Mozzarellajuustoraastetta
1. Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulisilppu.
Kuullota minuutti tai pari.
3. Lisää pannulle soijarouhe ja sekoita sen verran, että soija imee itseensä öljyn ja maut.
Lisää kasvisliemi pikkuhiljaa parissa erässä samalla koko ajan hämmentäen.
Viimeistele tomaattipyreellä ja mausteilla.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Valmista munamaito.
Vatkaa munat rikki ja sekoita ne samaan kulhoon maidon kanssa.
5. Yhdistä keitetyt makaronit, soijarouheseos ja Koskenlaskijamurut öljyllä voidellussa uunivuoassa.
Lisää munamaito ja painele pinta tasaiseksi haarukalla.
6. Viimeistele pinta halutessasi viipaloiduilla tomaateilla, basilikalla ja juustoraasteella.
7. Paista makaronilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 405 grammaa
Superbr