Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 4.6g41kcal0g0g4.6g0g
Sipuli (kuorittu)22g6kcal0.3g1.1g0g0.4g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g40g47kcal3.3g6.6g0.8g1.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g7.4g23kcal1.3g4g0.2g1g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Juustokumina jeera (), annos 6g1g3.5kcal0.2g0.4g0.2g0.1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 1.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Korianteri, tuore, annos 20g1.7g0.3kcal0g0.1g0g0g
Persilja 1.7g0.5kcal0g0g0g0.1g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g3.3g22kcal0.7g0.1g1.9g0.4g
Sitruunamehu, laimentamaton2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g5g15kcal0.8g2.7g0.1g0.6g
Rypsiöljy 7.4g66kcal0g0g7.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g453kcal13.4g30.6g30.4g8.4g
Valittu annoskoko100g226kcal6.7g15.3g15.2g4.2g
Annoskoko puolitettuna50g113kcal3.4g7.7g7.6g2.1g
Arvot/100g100g226kcal6.7g15.3g15.2g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413