Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 9g82kcal0g0g9.2g0g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.1g0.1g0.8g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g79g94kcal6.7g13.2g1.7g3.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g15g46kcal2.5g8g0.4g1.9g
Valkosipuli 2.6g2.9kcal0.2g0.4g0g0.1g
Juustokumina jeera (), annos 6g2g7kcal0.4g0.9g0.4g0.2g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 3.3g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Korianteri, tuore, annos 20g3.3g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Persilja 3.3g0.9kcal0g0g0g0.3g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g6.6g43kcal1.5g0.2g3.8g0.9g
Sitruunamehu, laimentamaton5g1kcal0g0.1g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g10g31kcal1.7g5.4g0.3g1.3g
Rypsiöljy 15g131kcal0g0g14.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana400g906kcal27.6g61.6g61.6g17.6g
Valittu annoskoko200g453kcal13.8g30.8g30.8g8.8g
Annoskoko puolitettuna100g227kcal6.9g15.4g15.4g4.4g
Arvot/100g100g226kcal6.9g15.4g15.4g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413