Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 112g990kcal0g0g112g0g
Sipuli (kuorittu)540g146kcal7g25.9g1.1g9.2g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g960g1133kcal80.6g159.4g20.2g38.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g180g558kcal30.6g97.2g5.2g23.4g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Juustokumina jeera (), annos 6g24g85kcal4.3g10.6g5.3g2.5g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 40g18kcal0.8g3.2g0.1g0.6g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Korianteri, tuore, annos 20g40g8kcal0.8g1.6g0.2g1.2g
Persilja 40g11kcal0.6g0.4g0.1g3.2g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g80g520kcal17.6g2.1g46.4g10.4g
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g120g372kcal20.4g64.8g3.5g15.6g
Rypsiöljy 180g1592kcal0g0g180g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4844g10971kcal331.2g744.4g748.8g211.6g
Valittu annoskoko2422g5486kcal165.6g372.2g374.4g105.8g
Annoskoko puolitettuna1211g2743kcal82.8g186.1g187.2g52.9g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.4g15.5g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413