Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 21g184kcal0g0g20.8g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g178g211kcal15g29.6g3.7g7.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g33g104kcal5.7g18.1g1g4.3g
Valkosipuli 5.9g6.4kcal0.5g1g0g0.1g
Juustokumina jeera (), annos 6g4.5g16kcal0.8g2g1g0.5g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 7.4g3.4kcal0.1g0.6g0g0.1g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Korianteri, tuore, annos 20g7.4g1.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Persilja 7.4g2kcal0.1g0.1g0g0.6g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g15g97kcal3.3g0.4g8.6g1.9g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.3kcal0g0.2g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g22g69kcal3.8g12g0.6g2.9g
Rypsiöljy 33g296kcal0g0g33.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana900g2038kcal61.4g138.4g138.6g39g
Valittu annoskoko450g1019kcal30.7g69.2g69.3g19.5g
Annoskoko puolitettuna225g510kcal15.4g34.6g34.7g9.8g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.4g15.4g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413