Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 23g205kcal0g0g23.1g0g
Sipuli (kuorittu)112g30kcal1.4g5.4g0.2g1.9g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g198g234kcal16.6g32.9g4.2g7.9g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g37g115kcal6.3g20.1g1.1g4.8g
Valkosipuli 6.6g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Juustokumina jeera (), annos 6g5g18kcal0.9g2.2g1.1g0.5g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 8.3g3.7kcal0.2g0.7g0g0.1g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Korianteri, tuore, annos 20g8.3g1.7kcal0.2g0.3g0g0.2g
Persilja 8.3g2.3kcal0.1g0.1g0g0.7g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g17g107kcal3.6g0.4g9.6g2.1g
Sitruunamehu, laimentamaton12g2.6kcal0g0.2g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g25g77kcal4.2g13.4g0.7g3.2g
Rypsiöljy 37g329kcal0g0g37.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1001g2265kcal68g154g154.4g43.2g
Valittu annoskoko500g1133kcal34g77g77.2g21.6g
Annoskoko puolitettuna250g566kcal17g38.5g38.6g10.8g
Arvot/100g100g226kcal6.8g15.4g15.4g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413