Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g45g27kcal4.1g2.5g0.2g32.9g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g10g1.8kcal0.1g0.3g0g8.8g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Soijajauhot, Soyolk100g400kcal39g16g20g12g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g100g600kcal21g6.6g54g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g150g540kcal42g2.9g39g0g
Porkkana, tuore131g37kcal0.8g7.3g0.3g3.3g
Kananmuna kuorineen punnittu 269g338kcal29.6g0.7g24.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1620g3904kcal273.8g76.4g275.6g114g
Valittu annoskoko810g1952kcal136.9g38.2g137.8g57g
Annoskoko puolitettuna405g976kcal68.5g19.1g68.9g28.5g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063