Mustikka-rahkapiirakka
Pohjaan:
8dl vehnäj.
5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.
2tl soodaa
250 voita sulatettuna
2dl piimää
2 munaa
5prk mustikkapilttiä
Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.
Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.
Levitä taikina pellille.
Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.
Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.
Kaada rahkaseos päälle.
Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.
Paista 200* ½tuntia.
Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
Säilytä kylmässä.
Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.
Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa
Maumau