Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 520g1784kcal53g364g6.2g18.2g
Sokeri 595g2415kcal0g594.4g0g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Ruokasooda 10g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka16g64kcal0g15.8g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g250g1825kcal2.5g2.5g200g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g200g62kcal6.8g8.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g500g350kcal60g20g2.5g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g625g275kcal1.9g62.5g3.1g10g
Sitruunamehu, laimentamaton25g5.3kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5942g14224kcal304.6g2145.8g468.6g56.6g
Valittu annoskoko2971g7112kcal152.3g1072.9g234.3g28.3g
Annoskoko puolitettuna1486g3556kcal76.2g536.5g117.2g14.2g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430615