Vadelmapiirakka
Pohja:
2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.
Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.
Sekoita.
Lisää kananmuna.
Lisää loput jauhoista.
Anna hetken seisoa.
Sillä aikaa voit tehdä täytteen.
Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.
Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.
Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.
Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.
Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.
Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa
Laskipera87