Tämän reseptin näet kuvan kera sivulla
Siirry sivulle! Piirakka on tosi helppo ja nopea tehdä.
Vaniljajäätelön kanssa lämmin piirakka on todella ihanaa, ja tästä piirakasta onkin tullut yksi suosikkini.
Välillä olen piirakan tehnyt myös puolukkatuoremehusta jääneestä survoksesta tuoreiden tai pakastettujen puolukoiden sijaan, ja hyvin piirakka onnistuu siitäkin.
Sen vuoksi olenkin mehusta jäänyttä survosta pakastanut juuri sopivan kokoisiin annoksiin juuri piirakkaa ajatellen.
Pohja:
100 g voita sulatettuna
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
4 dl puolukoita
0,5 dl sokeria
Muruseos:
50 g voita sulatettuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
(2 rkl VALO 24 h paahdettua rouhittua pellavaa + puolukka/luomu)
Sekoita voisulan joukkoon muna, sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon leivinjauhe on sekoitettu.
Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Käytä apuna jauhoja.
Levitä puolukat pohjataikinalle ja ripottele päälle sokeri.
(Jos käytät pakastepuolukoita, käytä ne jäisinä ja lisää niiden joukkoon 1,5 rkl perunajauhoja.).
Sekoita muruseoksen aineet keskenään ja levitä puolukoiden päälle.
Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.
Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaaHelikello