Mustikka jogurttipiirakka
Mustikka-jogurttipiirakka
Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
Pinnalle:
4 dl mustikoita
Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.
Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.
Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.
Ripottele pinnalle mustikat.
Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa
Tuia