Juustokakkujäätelö Tilli
Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.
2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä
Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.
Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.
Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.
Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.
Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.
Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.
Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.
Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.
Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.
Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.
Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.
Namnam.
Omnom.
Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa
Tillips