Gluteeniton feta-tonnikalapiirakka
Pohja:
- 200 g margariinia / rasvavalmistetta
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl gluteenitonta peerunasosejauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 dl juustoraastetta
- 1,5 - 2 dl vettä
Täyte:
- 1,5 - 2 prk valutettua tonnikalaa
- kirsikka- tai miniluumutomaatteja
- juustolevitettä, esim.
Silva, Bonjour
- 2 - 5 dl täysmaitoa
- 4 kpl kananmunia
- 200 g juustoraastetta
- suolaa
- chilijauhetta tms. maustetta
Pyöräytä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaisin sähkövatkaimella.
Lisää juustoraaste ja vesi, sekoita vain sen verran, että seos on tasaista.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille tai piirasvuokaan.
Ripottele pinnalle tonnikala ja tomaatit (viipaloituna, jos haluat).
Nypi juustolevite päälle.
Sekoita keskenään maito, munat ja juustoraaste, mausta.
Kaada seos täytteiden päälle.
Kypsennä uunin alatasolla 200 C noin puoli tuntia.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa
Nalanna