Helikellon kasvissosekeitto

Alkuperäinen ohje: Siirry sivulle!
3 kpl perunoita
3 kpl porkkanoita
2 kpl sipuleita
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl kana- tai kasvisliemikuutioita
6 dl vettä
2 dl kermaa tai kolmen juuston kermaa
(1 tl sokeria)
valkopippuria
oliiviöljyä

Pese kasvikset ja kuori ne. Viipaloi porkkanat ja sipulit, lohko perunat ja pilko valkosipulinkynsi.

Kuullota porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä.

Lisää vesi, kanaliemikuutiot ja pilkotut perunat.

Kiehuta seosta, kunnes kaikki osaset ovat kypsiä.

Tämän jälkeen soseuta seos ja lisää sen jälkeen kerma ja mausteet.

Jos haluat ruokaan lisämakua, niin kannattaa kokeilla keiton maustamista esimerkiksi oreganolla, basilikalla tai chilillä.

Kiehauta keittoa ja tarjoile.

Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa.

Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.

Ohjeessa mainitaan sokerikin, mutta minusta se ei vaadi sitä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 466 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g467g280kcal7g60.7g0.5g4.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g467g131kcal2.8g27.8g0.9g11.7g
Sipuli (kuorittu)350g95kcal4.6g16.8g0.7g6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.7g0.1g0.3g
Vesi1402g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)47g122kcal6.1g5.6g8.4g0.2g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 467g1542kcal9.3g14g163.5g0g
Valkopippuri 2.3g6.6kcal0.2g1g0g0.6g
Chili mausteseos, Old El Paso3.5g10kcal0.3g1.7g0.2g0g
Basilika, kuivattu 4.7g12kcal0.7g1g0.2g1.9g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g35g308kcal0g0g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6524g5046kcal64.6g262.6g419g49.8g
Valittu annoskoko3262g2523kcal32.3g131.3g209.5g24.9g
Annoskoko puolitettuna1631g1262kcal16.2g65.7g104.8g12.5g
Arvot/100g100g77kcal1g4g6.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432817