Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 250g756kcal44.8g121.3g2.5g26.8g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g200g540kcal34g0g46g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 25g57kcal4g0.1g4.5g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3015g2718kcal166.2g245.2g106g54.4g
Valittu annoskoko1508g1359kcal83.1g122.6g53g27.2g
Annoskoko puolitettuna754g680kcal41.6g61.3g26.5g13.6g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.1g3.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433371