Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1658g5012kcal297.2g804.3g16.6g177.4g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g1327g3582kcal225.5g0g305.1g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 166g375kcal26.5g0.8g29.9g0g
Suola, annos 3g50g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)166g45kcal2.2g8g0.3g2.8g
Vesi, vesijohtovesi 6634g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g18029kcal1102.8g1626.2g703.8g360.4g
Valittu annoskoko10000g9015kcal551.4g813.1g351.9g180.2g
Annoskoko puolitettuna5000g4507kcal275.7g406.6g176g90.1g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.1g3.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433371