Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 500g1511kcal89.6g242.5g5g53.5g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g400g1080kcal68g0g92g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 50g113kcal8g0.2g9g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6030g5436kcal332.4g490.2g212.2g108.6g
Valittu annoskoko3015g2718kcal166.2g245.1g106.1g54.3g
Annoskoko puolitettuna1508g1359kcal83.1g122.6g53.1g27.2g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.1g3.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433371